Er danske fiskere, nogle røvere og baroner, der udbytter, fusker og ødelægger ?

Del med andre

Under overskriften »Man gjorde et erhverv fortræd«, har kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre Lone Broe Christiansen følgende kommentar til fiskeriminister Mogens Jensen’s videoovervågning:

Fra forhandlingerne natten til onsdag den 18. December 2019 gik fiskeriminister Mogens Jensen (S) sejrrigt ud og proklamerede, at han fik det som han ville; videoovervågning af fiskerfartøjer, øget kontrol og en nedsættelse af torskekvoten med 77 % i bæredygtighedens hellige navn…

Udgangspunktet for Mogens Jensen er, at det er helt naturligt i en demokratisk retsstat som Danmark, at man er skyldig til det modsatte er bevist, og når man »ligger« i med Danmarks Naturfredningsforening så er udgangspunktet, at fiskere er nogle røvere og baroner, der udbytter, fusker og ødelægger, og som i hvert tilfælde ikke tænker bæredygtigt…

Fiskeriministeren spiller med sin sejr hasard ikke kun med hele fiskerierhvervet, men også med alle de leverandører, opkøbere mm, der har erhvervsmæssig interesse i, at fiskeriet holdes i gang. Fiskeriministerens sejr presser mange lokalsamfund – det er disse lokalsamfund, der er beskæftiget i fiskeriet og i fiskeriets følgeerhverv.

Fiskeriet har i efterhånden nogen år været underlagt øget kontrol. I fiskeriet anvendes selektive redskaber (som kontrollen tjekker), fartøjerne overvåges via AIS og satellit, skipperne melder afsejling, ankomst, skift af farvand, mængder og sikkert også, hvis de ombord skal stort og småt. Men det er ikke nok – nu skal fartøjerne have nogle kameraer ombord, så fiskeriministerens folk kan tjekke det, der meldes i tide såvel som utide.

Det er sjovt med torsken…. priserne er nærmest pr definition høje og så synes fiskeriministeren at vide, at fiskerne smider den ud… Hvem smider dyr fisk ud og hvorfor skulle fiskerne gøre det, når det nu ikke er tilladt at smide fisk ud?

Fiskerne vil naturligvis gerne tjene penge – det er derfor de er ude nat og dag året rundt, og derfor de lander torsk (blandt andet).

Det er også sjovt med jomfruhummeren. Den har fiskeriministeren reddet, fordi den betyder meget for fiskerne i Kattegat. Kredit skal ministeren have, når han har fået rigtig fat i det faktum, men… kvoten har ikke været opfisket i flere år, så tak, Mogens, men det betyder vist ikke det helt store i forhold til kameraer, øget kontrol og markant nedsættelse af torskekvoten.

Intet andet erhverv er overvåget så meget som fiskeriet er
Intet andet erhverv er underlagt så mange restriktioner, at der faktisk ikke kan ske noget, uden at det kan blive opdaget.
Når fiskeriets minister så sejrer ved at pålægge sit erhverv øget kontrol og øgede udgifter (til kameraer, nye trawl mm) så er det nærliggende at spørge; hvis minister er du egentlig, Mogens Jensen?

Skal social- og indenrigsministeren agere efter samme agenda, så skal hun gøre det rigtig svært for socialt udsatte familier og lige huske at sætte kamera op i deres stuer så de kan blive tjekket…

Kære Mogens Jensen… Du har med din sejr påført et erhverv øgede udgifter, du vil overvåge dem nat og dag og du gør det rigtig svært for mange fiskere at få enderne til at hænge sammen. Rygterne vil vide, at skibsmæglerne aldrig har fået så mange henvendelser som efter din sejr.
Kære Mogens Jensen… i stedet for at forfølge danske erhvervsfiskere (altså dem du er minister for) og kvæle dansk fiskeri med regler, påbud og kontrol, kunne du så ikke følges med dem, og finde ud af hvordan vi på en helt bæredygtig måde får fiskeriet til at holde, så de fremtidige generationer også vil drive erhvervsfiskeri i Danmark.

Partsindlæg: Lone Broe Christiansen (V)

Dennis Bank
Dennis Bank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliv opdateret om Bæredygtigt Fiskeri

Du vil modtage opdateringer, nyheder og andre relevante opdateringer omkring bæredygtigt fiskeri