Hensynsløs og åbenlys tåbelig Greenpeace-aktion sætter fiskeres liv på spil

Del med andre

Hensynsløs og åbenlys tåbelig Greenpeace-aktion sætter fiskeres liv på spil

Med miljøorganisationen Greenpeace sædvanlige grønne dagsorden, stoppet helt op hvor dagslyset aldrig kommer, har denne kriminelle organisation igen sat sig selv uden for lov og orden.

Denne gang er det gået ud over én af Storbritanniens, men også danske fiskeres fortrukne fiskeplads efter konsum og industrifisk, DoggerBanke. En sandbanke der ligger omkring 50 sømil øst for den britiske kyst.

Her på 54:30N og 02:10E ligger det største sandbundsområde i Nordsøen, 30.000 kvadratkilometer. Som en undersøisk ørken, med en vanddybde der svinger mellem 15 og 40 meter. Helt ideelt for flere fiskearter og derfor et yderst vigtigt fiskeområde for dansk fiskeri. Doggerbanke er fuld af liv, med orme, muslinger, søpindsvin og krebsdyr der i tusindtal, virker som et kæmpe spisekammer for mange af vores populæreste fiskearter, som rødspætte, tunge, torsk, kuller og ikke mindst den lille proteinrige industrifisk tobis.

Netmediet The Skipper har beskrevet Greenpeace’s stupide og tankeløse handling, hvor de hensynsløst har smidt 15 store granitblokke i Doggerbanke-området. Granitblokke der nu udgør en direkte trussel mod de mange fiskers liv, der med jævne mellemrum fisker på den populære fiskebanke.

Det er en fuldstændigt absurd handling, som der refereres til i netavisen The Skipper, hvor Greenpeace fortæller, at man med denne handling ønsker at stoppe trawlfiskeriet i området. Men ikke nok med det, så proklamerer miljøorganisationen, at man over de kommende uger vil dumpe endnu flere kæmpestore granitblokke i området, indtil området er fuldstændigt beskyttet, som de kalder det. Miljøorganisationen forklarer videre til den britiske og irske netavis, at man inden aktionen havde informeret myndighederne om dumpningen af hensyn til sikkerheden.

Man må knibe sig selv i armen over, at hvis en sådan information var tilgået en myndighed, hvorfor havde man så ikke stoppet dette fuldstændigt vanvittige forehavende. Stupide mennesker, som organisationsfolkene bag Greenpeace må regnes ind under, regner åbenbart ikke liv for noget og sætter brutalt deres aktion over dette. Uintelligente folk der med dumpningen sætter fiskeres liv på spil, for hvilken sag.. for der er nemlig ingen sag overhovedet. Doggerbanke indeholder hverken koralrev eller særligt følsomme levesteder for dyr og planter, men er istedet en ørken under vand med flygtigt og mobilt sand. Så hvad er det lige Greenpeace med denne aktion ønsker at beskytte, udover at reklamere for sig selv og atter få fingrene ned i folks lommer. Folk der helt uvidende betaler til en skrupelløs og pengegrisk organisation, der ikke viger uden om ulovligheder for at nå deres mål – Men de er gået over stregen her og skal straffes hårdt og konsekvent, så disse tåbeligheder kan stoppes, inden det kommer til at koste menneskeliv.

Lars Tornsberg
Lars Tornsberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliv opdateret om Bæredygtigt Fiskeri

Du vil modtage opdateringer, nyheder og andre relevante opdateringer omkring bæredygtigt fiskeri