Trawlerne deltager også i den store affaldsindsamling – det sker bare 24/7 – 365 dage

Del med andre

Affaldsfiskeri-CecilieMathilde-MikkelHansen

Hvis man spørger fiskeskipper Mikkel Hansen med kutteren SG 115 »Cecillie Mathilde« fra Bagenkop, så ville havbunden i de indre danske farvande være endnu mere forurenet med plastik og skrald fra byerne, der med udledningerne sender plastik og øldåser samt andet affald ud i vores kystnære farvande.

I weekenden gik den store affaldsindsamling ind i slutfasen, hvor Danmarks Naturfredningsforening årlige indsamling af affald i naturen blev afsluttet. Her har flere end 200.000 danske været ude på indsamling i vores bynære områder – men ikke i havet – for det klare danske trawl-fiskere løbende hele året rundet 24/7 og 365 dage.

Fiskeren fra Bagenkop siger i en kommentar, at fiskerne i Østersøen dagligt kæmper kampen om fortsat eksistens i fiskeriet. Hvor ikke mindst Greenpeace, Verdens naturfonden (WWF) samt Danmarks Naturfredningsforening (DN) samt nogle enkelte fritidsfiskere med garn og »grønne venstreradikale politikere« ønsker at forhindre dansk trawlfiskeri. De hænger fast i gamle fordomme og vildfarelser om trawlfiskeriets ødelæggende karakter – de glemmer udviklingen har indhentet dem med mere »skånsomme trawl« og de overser fuldstændigt de gavnlige effekter som dette fiskeri også har på naturen, ved at fjerne uønskede affald fra havmiljøet, til glæde og gavn for alle, både natur og mennesker.

I weekenden gik den store affaldsindsamling ind i slutfasen, hvor Danmarks Naturfredningsforening årlige indsamling af affald i naturen blev afsluttet. Her har flere end 200.000 danskere været ude på indsamling i vores bynære områder – men ikke i havet – for det klare danske fiskere selv, løbende hele året rundet, 24/7 og 365 dage.

affaldhåndtering ombord på Cecilie Mathilde foto: Mikkel Hansen

På en helt almindelig dag for fisker Mikkel Hansen, med et 10 timers slæb af trawlet, fangede SG 115 »Cecillie Mathilde«, udover fisk også følgende:

284 flasker
4 kg plastik
1 fladskærm
militært grej
kabler
dåser
lidt spøgelsesgarn mv

En helt almindelig dag på jobbet
Hvor mange andre danskere tror I der samler så store mængder skrald op på én arbejdsdag? Affald der ellers ville havne inde på strandene langs de mere end 7.300 km kyststrækninger i Danmark.

Så trawlerne gør en positiv forskel med deres fiskeri og affaldsindsamling – en rigtig stor forskel – for de er med til af rydde op efter danskerne, når skidt og skrammel flyder med åer og vandløb samt med blæsten, ender i vandet omkring Danmark.

Så fiskerne holder Danmark rent, både langs kysterne i Østersøen og Kattegat samt Skagerrak og Nordsøen.

Det er da ik` så ringe endda..

 

Lars Tornsberg
Lars Tornsberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliv opdateret om Bæredygtigt Fiskeri

Du vil modtage opdateringer, nyheder og andre relevante opdateringer omkring bæredygtigt fiskeri